Majssoppa med tortillapizza

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En härligt värmande majssoppa med tortillapizza som tillbehör

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 300 g majs, en burk
  • 1 msk olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1.5 msk tacokrydda
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 100 g parmesanost, riven
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 50 g fetaost, smulad
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här

  1. Stek majs i olja under omrörning till fin gyllene färg, ca 5 min. Tillsätt lök och tacokrydda och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Smaka av med salt.

Tortillapizza:

  1. Fördela ost, skinka och fetaost över tortillabröden. Grädda mitt i ugnen på 200° tills osten smält, ca 5 min. Servera till soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 300 g majs, en burk
  • 1 msk olja
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 1.5 msk tacokrydda
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • Tortillapizza
  • 4 tortillabröd
  • 100 g parmesanost, riven
  • 160 g rökt skinka, strimlad
  • 50 g fetaost, smulad
  • 1 tsk torkad oregano

Majssoppa med tortillapizza

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En härligt värmande majssoppa med tortillapizza som tillbehör

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek majs i olja under omrörning till fin gyllene färg, ca 5 min. Tillsätt lök och tacokrydda och stek ytterligare någon minut.
  2. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt koka ca 5 minuter. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Smaka av med salt.

Tortillapizza:

  1. Fördela ost, skinka och fetaost över tortillabröden. Grädda mitt i ugnen på 200° tills osten smält, ca 5 min. Servera till soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Couscoussallad med halloumi

(65)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

(4)

Fänkålssoppa med fetaost- och valnötstopping

(59)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies