Majssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.52 (69 betyg)

Det blir en rund och krämig soppa med majsens mjuka sötma.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 340 g på burk majs (340 g = 1 burk)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 medelstora potatisar, skurna i bitar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja eller körvel

Gör så här

  1. Finfördela majsen med sitt spad i mixer eller matberedare och passera den genom en stormaskig sil. Fräs löken i oljan tills den är mjuk utan att ta färg. Tillsätt potatisen och häll på buljong så att det precis täcker.
  2. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt majsen. Späd soppan först med mjölken och sedan med buljong till önskad konsistens.
  3. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Rör i matfettet. Strö över finklippt kryddgrönt.

Servering

Servera med gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 340 g på burk majs (340 g = 1 burk)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 medelstora potatisar, skurna i bitar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja eller körvel

Majssoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.52 (69 betyg)

Det blir en rund och krämig soppa med majsens mjuka sötma.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela majsen med sitt spad i mixer eller matberedare och passera den genom en stormaskig sil. Fräs löken i oljan tills den är mjuk utan att ta färg. Tillsätt potatisen och häll på buljong så att det precis täcker.
  2. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt majsen. Späd soppan först med mjölken och sedan med buljong till önskad konsistens.
  3. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Rör i matfettet. Strö över finklippt kryddgrönt.

Servering

Servera med gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)