Majssoppa

Betyg (1-5):
3.5 (68 betyg)

Det blir en rund och krämig soppa med majsens mjuka sötma.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 340 g på burk majs (340 g = 1 burk)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 medelstora potatisar, skurna i bitar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja eller körvel

Gör så här

  1. Finfördela majsen med sitt spad i mixer eller matberedare och passera den genom en stormaskig sil. Fräs löken i oljan tills den är mjuk utan att ta färg. Tillsätt potatisen och häll på buljong så att det precis täcker.
  2. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt majsen. Späd soppan först med mjölken och sedan med buljong till önskad konsistens.
  3. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Rör i matfettet. Strö över finklippt kryddgrönt.

Servering

Servera med gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Bowl med sashimilax

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 340 g på burk majs (340 g = 1 burk)
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 medelstora potatisar, skurna i bitar
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk persilja eller körvel

Majssoppa

Betyg (1-5):
3.5 (68 betyg)

Det blir en rund och krämig soppa med majsens mjuka sötma.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finfördela majsen med sitt spad i mixer eller matberedare och passera den genom en stormaskig sil. Fräs löken i oljan tills den är mjuk utan att ta färg. Tillsätt potatisen och häll på buljong så att det precis täcker.
  2. Koka tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter. Tillsätt majsen. Späd soppan först med mjölken och sedan med buljong till önskad konsistens.
  3. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Rör i matfettet. Strö över finklippt kryddgrönt.

Servering

Servera med gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(5)

Bowl med sashimilax

(4)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies