Lotta Lundgren - Zucchinifrittata
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Zucchinifrittata

4.75 (4 betyg)

Underbart god och fyllig omelett med mycket smak av grana padano. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 150 g vitt bröd (t ex gårdagens levain)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 300 g zucchini
  • 5 ägg
  • 2 dl finriven Grana padano
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tomater, tärnade, till servering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa brödet i en matberedare monterad med kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk och grädde och låt stå någon minut.

  2. 2

    Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Lägg zucchinin i en skål och tillsätt ägg, parmesan, vitlök, salt och peppar. Rör ihop med brödblandningen.

  3. 3

    Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna. Häll i smeten och stek på medelvärme ca 4 min. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca 8 min tills frittatan stelnat. Servera med tärnade tomater.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar