Lotta Lundgren - Syrat smör

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Gör ett eget smör på crème fraiche, perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Använd en så hög och smal skål som möjligt. Blanda alla ingredienser i skålen och vispa ca 10 min med elvispen på högsta fart.
  2. Ställ in skålen i frysen 15 min. Upprepa proceduren igen. Tredje gången du vispar borde smöret separera från kärnmjölken. Sila bort kärnmjölken och spola ev också av smöret med kallt vatten. Kyl smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-13

Hej Ingrid! Det ska vara creme fraiche 34% och smöret håller ca 1 vecka i kylen. Lycka till! :) /webbredaktör Hanna

Ingrid

2018-12-07

Hur länge håller sig det syrade smöret i kylen? 1 vecka? 2 veckor? Creme fresch 34% eller 15%?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(16)

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(114)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(12)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 5 dl crème fraiche
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk salt

Lotta Lundgren - Syrat smör

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Gör ett eget smör på crème fraiche, perfekt på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 1 tim
300 g
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en så hög och smal skål som möjligt. Blanda alla ingredienser i skålen och vispa ca 10 min med elvispen på högsta fart.
  2. Ställ in skålen i frysen 15 min. Upprepa proceduren igen. Tredje gången du vispar borde smöret separera från kärnmjölken. Sila bort kärnmjölken och spola ev också av smöret med kallt vatten. Kyl smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-13

Hej Ingrid! Det ska vara creme fraiche 34% och smöret håller ca 1 vecka i kylen. Lycka till! :) /webbredaktör Hanna

Ingrid

2018-12-07

Hur länge håller sig det syrade smöret i kylen? 1 vecka? 2 veckor? Creme fresch 34% eller 15%?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(16)

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(16)

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(114)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Lotta Lundgren - Äppelglaserade revben

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies