Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär
  • Tid 20 min + 2-5 dygn i kyl

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

3 (2 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

  • Tillagningstid 20 min + 2-5 dygn i kyl
  • Ingredienser 14

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.

  2. 2

    Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar