Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär
  • Tid 20 min + 2-5 dygn i kyl

Lotta Lundgren - Stekt inlagd strömming med rödlök och enbär

2.33 (3 betyg)

Klassisk inlagd stekt strömming kryddad med enbär och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

  • Tillagningstid 20 min + 2-5 dygn i kyl
  • Ingredienser 14

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 600 g färska strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • smör, till stekning
  • 2 små rödlökar, skivade
Inläggningslag
  • 1 liter vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 1 msk kryddpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk svartpepparkorn, hälften krossade, hälften hela
  • 1 msk enbär, krossade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna och salta på köttsidorna. Lägg ihop dem två och två med skinnsidorna utåt. Vänd dem i en blandning av ströbröd och rågmjöl. Stek i smör på båda sidor till fin färg.

  2. 2

    Varva stekta filéer med rödlök i en glasburk.Värm alla ingredienser till lagen tills allt socker löst sig. Låt svalna något. Häll lagen över strömmingen och sätt på locket. Låt stå i kyl minst 2, gärna 5 dygn, före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar