För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

Betyg (1-5):
3.25 (59 betyg)

Snabblagad och god vego-gryta med blomkål, ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  2. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kademumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2020-08-19

Skippade ananas, blev nästan oätligt, supersurt av lime, mycket smak av gurkmeja och kryddor, ingen kokossmak. Provade buljong, salt och socker (!) för att göra den god, fick tom ha i en extra burk kokosmjölk men nä, riktigt misslyckat.

Monica

2020-01-25

Jag tycker det här är jättegott!

Asha

2020-01-06

Som indier så har jag gurkmeja och mald chili från indiska matvarubutik, helt annan smak. Garam marsalan gör jag själv(har även kryddnejlika i min) Det här receptet var bra, hade dock i tomat puré och aningens grönsaksfond. Den kokta Matvete smaksatte jag med olivolja och matlagningsvin (vitt). Hade mango chutney till. Gott :)

Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Moussakagratäng

(98)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Lökpaj med smördeg

(51)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

Betyg (1-5):
3.25 (59 betyg)

Snabblagad och god vego-gryta med blomkål, ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  2. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kademumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2020-08-19

Skippade ananas, blev nästan oätligt, supersurt av lime, mycket smak av gurkmeja och kryddor, ingen kokossmak. Provade buljong, salt och socker (!) för att göra den god, fick tom ha i en extra burk kokosmjölk men nä, riktigt misslyckat.

Monica

2020-01-25

Jag tycker det här är jättegott!

Asha

2020-01-06

Som indier så har jag gurkmeja och mald chili från indiska matvarubutik, helt annan smak. Garam marsalan gör jag själv(har även kryddnejlika i min) Det här receptet var bra, hade dock i tomat puré och aningens grönsaksfond. Den kokta Matvete smaksatte jag med olivolja och matlagningsvin (vitt). Hade mango chutney till. Gott :)

Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(143)

Moussakagratäng

(98)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(82)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(26)

Lökpaj med smördeg

(51)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(152)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(48)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(64)