Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

Betyg (1-5):
3.24 (45 betyg)

Snabblagad och god vego-gryta med blomkål, ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  2. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kademumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lökpaj med smördeg

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 tsk mald gurkmeja
  • 1.5 msk garam masala
  • 1 msk neutral olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 380 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 189 g skivad ananas, finhackad, inkl spad
  • 450 g frysta blomkålsbuketter, tinade
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl matvete
  • 1 dl kokosflingor

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

Betyg (1-5):
3.24 (45 betyg)

Snabblagad och god vego-gryta med blomkål, ananas och kikärter. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Stek de torra kryddorna i olja i en gryta. Tillsätt kokosmjölk, kikärter, ananas med spad och blomkål.
  2. Tillsätt limeskal (endast det gröna) och smaka av med limesaften. Riv ingefäran fint och pressa ner saften i grytan. Salta och låt grytan puttra tills matvetet är klart. Rosta kokosflingorna i torr panna under omrörning till fin färg. Toppa grytan med kokosflingor och servera med matvete.

Servering

Det går bra att blanda sin egen Garam masala; 1 tsk spiskummin, 1 tsk koriander, ½ tsk kademumma, ½ tsk kanel, ½ tsk cayennpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helene

2019-11-02

Låter som ett jättegott recept....men i beskrivningen till att göra en egen garam masala....kardemumma stavas väl med r och inte kademumma!

Linda

2019-10-07

God, men hade gärna haft lite chilihetta.

Alex

2019-05-29

Gott!

Jeanette Hélene

2019-05-27

Gott!

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Moussakagratäng

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lökpaj med smördeg

(30)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies