Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat
  • Tid 40 min

Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

3.92 (13 betyg)

Gnocchi gjord på sötpotatis toppad med fläsk och spenat. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g sötpotatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 250 g stekfläsk
  • 70 g babyspenat
  • 50 g Grana padano, finriven
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Strö ut hälften av mjölet på en bänkskiva och pressa potatisen över.

  2. 2

    Gröp ur ett litet hål i potatishögen, knäck i ägget och salta. Arbeta ihop med resten av mjölet till en fast deg. Är degen klibbig tillsätt mer mjöl.

  3. 3

    Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad tumme. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller fat.

  4. 4

    Lägg ner gnocchin i omgångar i det kokande vattnet. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

  5. 5

    Skär stekfläsket i bitar och stek knaprigt i en stor stekpanna. Tillsätt gnocchin och stek ytterligare någon minut. Vänd ner spenatbladen, strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar