Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat
  • Tid 40 min

Lotta Lundgren- Sötpotatisgnocchi med fläsk och spenat

3.81 (32 betyg)

Gnocchi gjord på sötpotatis toppad med fläsk och spenat. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g sötpotatis
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 250 g stekfläsk
  • 70 g babyspenat
  • 50 g Grana padano, finriven
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar och koka i saltat vatten tills den är mjuk. Strö ut hälften av mjölet på en bänkskiva och pressa potatisen över.

  2. 2

    Gröp ur ett litet hål i potatishögen, knäck i ägget och salta. Arbeta ihop med resten av mjölet till en fast deg. Är degen klibbig tillsätt mer mjöl.

  3. 3

    Koka upp saltat vatten i en stor kastrull. Forma degen till tumstjocka rullar. Skär i ca 1 cm långa bitar. Tryck till bitarna lätt med en mjölad tumme. Lägg den färdiga gnocchin på mjölad bänk eller fat.

  4. 4

    Lägg ner gnocchin i omgångar i det kokande vattnet. Lyft upp med en hålslev när de flyter upp till ytan, efter ca 3 min.

  5. 5

    Skär stekfläsket i bitar och stek knaprigt i en stor stekpanna. Tillsätt gnocchin och stek ytterligare någon minut. Vänd ner spenatbladen, strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mats

    Gjorde denna precis med egna hemgjorda glutenfria mjöl Fick dock använda 8dl, samt 3-4msk fiberhusk. Blev fantastiskt bra. Gissar på att det även går att använda färdig glutenfri mjölmix

  • Anna-Karin

    Hur gör man dessa glutenfria på bästa sätt? Mandelmjöl funkar inte för oss, men annat tips mottages tacksamt.

  • Frida

    Tror ni att det är möjligt att byta ut vetemjölet mot t.ex mandelmjöl? Eller typ lika delar mandelmjöl och fiberhusk?