Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(110)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

(4)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(110)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies