
Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin
Betyg (1-5):
Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.
Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 1 kg lax med skinn, putsad
- 3 msk strösocker
- 3 msk flingsalt
- 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
- 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
- 1 apelsin, rivet skal, Till servering
Gör så här
- Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
- Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).
Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin
Betyg (1-5):
Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.
Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
- Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!