Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 kg lax med skinn, putsad
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk flingsalt
  • 0.5 tsk krossade svartpepparkorn
  • 1 färsk rödbeta, skalad grovriven
  • 1 apelsin, rivet skal, Till servering

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (6 betyg)

Grava laxen med riven rödbeta och få denna vackra färg. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 15 min + 2 dygn i kyl
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda socker, salt och peppar. Klappa in blandningen och riven rödbeta på laxens skinnfria sida och lägg i en plastpåse.
  2. Pressa ur luften ur påsen och knyt. Grava laxen i kylskåp 2-3 dygn. Vänd laxen en gång per dygn. Vid servering: Ta bort kryddor och rödbetor från laxen, skiva den tunt och strö över apelsinskal (endast det orangea).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)