Lotta Lundgren - Öppen lasagne med ricotta och aubergine
  • Tid 40 min

Lotta Lundgren - Öppen lasagne med ricotta och aubergine

3.98 (47 betyg)

En öppen lasagne med aubergine, ricotta, pumpakärnor och tomatsås, toppat med parmesan och rostade pumpakärnor. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g aubergine
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • olivolja, till stekning
  • 4 färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 35 g färskriven parmesan
  • nymalen svartpeppar
Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 0.5 msk balsamvinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och strö över salt. Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de börjar poppa och dofta nötigt. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tomatsås:

  1. 1

    Fräs vitlöken i olja någon minut utan att den tar färg. Häll på krossade tomater, vatten, balsamvinäger, honung och salt. Låt småputtra ca 10 min och mixa såsen slät med en stavmixer.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna till frasig yta och mjuk mitt. Lägg lasagneplattorna i det kokande vattnet och koka 3-6 min, beroende på tjockleken på plattorna.

  3. 3

    Häll av vattnet genom ett durkslag och lägg plattorna på tallrikar. Skeda på ricotta och lägg på aubergineskivorna på halva delen av pastaplattorna. Strö över pumpakärnor och vik över andra halvan.

  4. 4

    Toppa med tomatsås och riven parmesan. Dra ett varv med pepparkvarnen och toppa med lite mer pumpakärnor.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Lotta Lundgren lagar öppen lasagne med ricotta och aubergine
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johan

    kanongött!

  • Viktoria

    Verkligen jättegott och både snabbt och lätt att laga, blir dock kallt snabbt så det är viktigt att man kokar lasagneplattorna sist. Har bara två kokplattor men tyckte det funkade bra ändå trots många (men enkla) moment på spisen.

  • Camilla

    Supergott! Lite många moment bara. Typ helgmiddag. De rostade pumpakärnorna höjde verkligen rätten. Vi toppade med färsk basilika då blev det ännu godare..

  • Sara

    Jättegott! Blev dock snabbt kallt, så nästa gång måste jag se till att förvärma tallrikarna.