Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

4.14 (58 betyg)

Krämig pastarätt med tomat, aubergine och smält mozzarella. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat (på burk)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1.5 dl vatten från pastakoket
Till servering
  • 400 g rigatoni eller penne
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.

  2. 2

    Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.

  3. 3

    Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

Mozarellapasta - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Micho

    Jag saknade gul lök, men i övrigt god. Använd mycket salt och peppar ja, men var försiktig med att krydda bort grundsmakerna med paprika och cayenne skulle jag säga. Addera hellre rödvin tidigt för djupare smak. Sen är jag inte helt såld på att använda mozzarellan i såsen, den blir bökig. Ta hellre ricotta i så fall.

  • Helene

    Mer kryddor. Vi är extremt försiktiga med kryddor i Sverige men mer salt, mer svartpeppar, lite cayennepeppar, paprika och det hela blev som att äta på en restaurang i centrala Rom

  • Håkan

    Det blev mycket gott. Köpte en liten flaska med balsamvinäger som kostade mycket som kan ha gjort att det blev extra gott.

  • Maya

    Jättegott

Visa fler