Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg (1-5):
4.13 (67 betyg)

Krämig pastarätt med tomat, aubergine och smält mozzarella. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat (på burk)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1.5 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g rigatoni eller penne

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
  2. Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
  3. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micho

2019-02-26

Jag saknade gul lök, men i övrigt god. Använd mycket salt och peppar ja, men var försiktig med att krydda bort grundsmakerna med paprika och cayenne skulle jag säga. Addera hellre rödvin tidigt för djupare smak. Sen är jag inte helt såld på att använda mozzarellan i såsen, den blir bökig. Ta hellre ricotta i så fall.

Helene

2018-04-10

Mer kryddor. Vi är extremt försiktiga med kryddor i Sverige men mer salt, mer svartpeppar, lite cayennepeppar, paprika och det hela blev som att äta på en restaurang i centrala Rom

Håkan

2017-12-02

Det blev mycket gott. Köpte en liten flaska med balsamvinäger som kostade mycket som kan ha gjort att det blev extra gott.

Maya

2017-09-09

Jättegott

Rebecca

2017-04-23

Gott! Mycket familjevänligt. Ska inte barn äta rekommenderas lite mer kryddor: chili, lök, persilja eller liknande.

Liknande recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g auberginer
  • 1 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymalen
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomat (på burk)
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 1.5 dl vatten från pastakoket
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 400 g rigatoni eller penne

Lotta Lundgren - Mozzarellapasta med aubergine

Betyg (1-5):
4.13 (67 betyg)

Krämig pastarätt med tomat, aubergine och smält mozzarella. Recept från Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan. Skala och tärna auberginen i stora bitar. Plocka basilikabladen och finstrimla stjälkarna. Hetta upp olja i en gryta eller stekpanna och stek auberginen tills den har fått fin färg, ca 5 min. Salta och peppra.
  2. Tillsätt vitlök och tomatpuré, stek ytterligare någon minut. Häll i tomaterna, basilikastjälkarna, vinäger och honung, låt småputtra ca 4 min. Riv den ena mozzarellaosten i bitar och låt smälta ner i såsen under omrörning.
  3. Koka pastan någon minut kortare än vad som angivits på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kokvattnet och blanda ner i tomatsåsen. Häll av pastan och vänd ner i såsen. Toppa med den andra mozzarellaosten i bitar och basilikabladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micho

2019-02-26

Jag saknade gul lök, men i övrigt god. Använd mycket salt och peppar ja, men var försiktig med att krydda bort grundsmakerna med paprika och cayenne skulle jag säga. Addera hellre rödvin tidigt för djupare smak. Sen är jag inte helt såld på att använda mozzarellan i såsen, den blir bökig. Ta hellre ricotta i så fall.

Helene

2018-04-10

Mer kryddor. Vi är extremt försiktiga med kryddor i Sverige men mer salt, mer svartpeppar, lite cayennepeppar, paprika och det hela blev som att äta på en restaurang i centrala Rom

Håkan

2017-12-02

Det blev mycket gott. Köpte en liten flaska med balsamvinäger som kostade mycket som kan ha gjort att det blev extra gott.

Maya

2017-09-09

Jättegott

Rebecca

2017-04-23

Gott! Mycket familjevänligt. Ska inte barn äta rekommenderas lite mer kryddor: chili, lök, persilja eller liknande.

Liknande recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies