För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Morotslåda med ris och morötter smaksatt med juliga kryddor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Koka ris, vatten och smör på låg värme tills nästan allt vatten kokat bort. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning.
  2. Sänk värmen och låt småkoka under lock ca 15 min. Låt svalna.Blanda gröten med morötter, mandelmjöl, kryddor, salt, sirap och ägg.
  3. Häll i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim och 15 min.

Servering

Servera morotslådan till de kryddiga köttbullarna eller revbensspjällen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(15)

Tarteletter med fänkål och kokos

(2)

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Frasig minipizza

(25)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(15)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Morotslåda med ris och morötter smaksatt med juliga kryddor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris, vatten och smör på låg värme tills nästan allt vatten kokat bort. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning.
  2. Sänk värmen och låt småkoka under lock ca 15 min. Låt svalna.Blanda gröten med morötter, mandelmjöl, kryddor, salt, sirap och ägg.
  3. Häll i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim och 15 min.

Servering

Servera morotslådan till de kryddiga köttbullarna eller revbensspjällen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(15)

Tarteletter med fänkål och kokos

(2)

Selleri med masalakryddad lax

(16)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(91)

Frasig minipizza

(25)

Rödbetor i ugn med pestodipp

(15)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)