Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Kycklingspett med jordnötter och kokosmjölk. Recept från Lotta Lundgren
Rör ihop 1 dl av kokosmjölken (gärna den tjockare kokosmjölken överst i burken) med ströbröd, majsstärkelse, chili, vitlök och salt. Blanda med färsen till en jämn smet.
Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt medbakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min till en innertemperatur på över 70°. Vänd spetten efter halva tiden.
Blanda ris, resterande kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefärananvänds inte här. Koka upp och sänk värmen. Låt sjudaenligt anvisning på förpackningen och ta bort locket de sista min.
Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering. Värm edamamebönor enligt anvisningen på förpackningen och servera med flingsalt.
Logga in för att skriva en kommentar
Jättegott! Men hade bara tagit en halv lime till såsen om jag hade gjort om den. Lite surt blev det😉
Supergott! Riset blandade jag ihop och lät stå i kylen ett par timmar före tillagning. Jättesaftigt, milt och gott! Funkar med fläskfärs också!
Jättegoda spett! Riset blev inget vidare.
Det absolut godaste riset jag någonsin ätit. Blev godkänt av alla i familjen och kommer absolut göras en gång till. Minst!