Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Kyckling med blomkål och brända druvor

4.47 (36 betyg)

Allt på en plåt med spännande smaker av blomkål och vindruvor. Recept från Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 7
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben eller klubbor, tinade
  • 600 g blomkålshuvud
  • 400 g potatis, fast sort
  • 250 g vindruvor
  • 1 msk flingsalt
  • 25 g smör
  • 1 dl rostad salt mandel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper och stek mitt i ugnen ca 10 min. Plocka blomkålen i buketter. Skala och klyfta potatisen. Klipp druvorna i mindre klasar.

  2. 2

    Lyft ut ugnsplåten och fördela blomkål, vindruvsklasar och potatis runt om kycklingen. Salta allt och hyvla över smör. Rosta ytterligare ca 35 min mitt i ugnen (något längre för klubbor), till en innertemperatur på över 70°.

  3. 3

    Öppna ugnsluckan ca 3 gånger under stekningen för att släppa ut ångan så blir det krispiga ytor. Låt mandlarna rosta med de 5 sista minuterna.

Kyckling med blomkål - film

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Väldigt gott och enkelt att göra. Gillades även av barnen 5 och 4 år gamla.

  • Apicius

    Finns något romerskt över detta enkla men goda recept!