Lotta Lundgren - Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Annorlunda plättar med potatis, morot och kokos. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • olja och smör till stekning
  • Till servering
  • 500 g rödbeta eller gulbetor
  • 4 msk yoghurt 10%
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • flytande honung eller lönnsirap

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.

Plättar:

  1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
  3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-09-25

Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.

David

2017-09-20

Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.

I Christina

2017-09-11

Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Minestronesoppa med linser

(51)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(51)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g morot
  • 200 g potatis
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 ägg
  • 2.5 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • olja och smör till stekning
  • Till servering
  • 500 g rödbeta eller gulbetor
  • 4 msk yoghurt 10%
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • flytande honung eller lönnsirap

Lotta Lundgren - Kokosplättar med rotfrukter och ingefära

Betyg (1-5):
3.12 (25 betyg)

Annorlunda plättar med potatis, morot och kokos. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka betorna mjuka i saltat vatten. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor. Det går även bra med förkokta rödbetor.

Plättar:

  1. Skala och riv morot och potatis fint. Vispa lätt ihop kokosmjölk, ägg, mjöl, de torra kryddorna och salt. Vänd ner morot, potatis, apelsinskal och -saft. Låt gärna smeten vila en stund innan stekning.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i lite smör. Skopa ut smet till små plättar och grädda dem gyllene, i omgångar, på båda sidor. Vänd försiktigt.
  3. Servera plättarna med betor och yoghurt. Toppa med pumpakärnor och ringla över honung eller lönnsirap.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop webbredaktör

2017-09-25

Till Christina: Receptet är inte provlagat på kikärtsmjöl, men det borde gå bra att ersätta med det.

David

2017-09-20

Smakade som en blandning av efterrätt och huvudrätt. Spännande att testa men förmodligen inget jag lagar igen.

I Christina

2017-09-11

Hej! Kan jag använda kikärtsmjöl i stället? Har detta hemma och vill gärna använda det i görligaste mån.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(44)

Rostade rotfrukter med spenathummus och fetaost

(14)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(44)

Crêpes med rödbetor och chèvre

(29)

Pasta med rotsaker och linser

(23)

Minestronesoppa med linser

(51)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(51)

Lingonmarinerad fläskkarré

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies