Lotta Lundgren - Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

En barnfavorit! kokospanerad fisk med nudlar, med smaker från thailand. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Pasta med rotsaker och linser

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Tofu Tikka

(8)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(8)

Minestronesoppa med linser

(6)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 0.5 dl vetemjöl
  • neutral olja, till stekning
  • Ljummen nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 gurka, tärnad
  • 1 dl jordnötter
  • 1 röd chili, finhackad

Lotta Lundgren - Kokospanerad fisk med ljummen nudelsallad

Betyg (1-5):
3.88 (17 betyg)

En barnfavorit! kokospanerad fisk med nudlar, med smaker från thailand. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torka fiskbitarna i hushållspapper och salta lätt. Blanda ströbröd, kokos och salt i en skål. Vispa ihop ägg och vatten i en separat skål och häll upp mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjöl, ägg och sist kokosblandningen.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna runt om på hög värme tills de är genomstekta och har fin färg, ca 3 min per sida.

Ljummen nudelsallad:

  1. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Blanda limesaft, soja, fisksås, sesamolja och strösocker. Rosta jordnötterna i torr panna under omrörning några minuter. Häll av nudlarna och vänd ner dem varma i dressingen.
  2. Toppa nudlarna med tärnad gurka, hackade jordnötter och chili. Servera direkt till fisken.

Servering

Gott att toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2019-08-24

Inte alls god. Dålig kombination.

Amanda

2019-08-22

Riktigt gott! Använde glasnudlar istället för risnudlar och det blev väldigt bra. Dock lite torrt, rekommenderar att komplettera rätten med en sirashamajonäs eller liknande.

Liknande recept

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(26)

Pasta med rotsaker och linser

(0)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Zucchinifritters med bulgursallad

(5)

Tofu Tikka

(8)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(8)

Minestronesoppa med linser

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies