
Lotta Lundgren - Kanderade äpplen
Betyg (1-5):
Kanderade äpplen, en riktig klassiker på julbordet- Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (6)
- 8 små, hårda äpplen
- 8 korta träspett
- 3 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1 msk glykossirap eller glykos
- 2 tsk röd karamellfärg
Gör så här
- Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
- Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
- Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.
Lotta Lundgren - Kanderade äpplen
Betyg (1-5):
Kanderade äpplen, en riktig klassiker på julbordet- Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
- Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
- Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2018-12-23
Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg
2018-11-08
Ser smaskiga ut, ska testa!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anonym
2018-12-23
Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg
Anonym användare
2018-11-08
Ser smaskiga ut, ska testa!