Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Kanderade äpplen, en riktig klassiker på julbordet- Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 8 små, hårda äpplen
  • 8 korta träspett
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap eller glykos
  • 2 tsk röd karamellfärg

Gör så här

  1. Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
  2. Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
  3. Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2018-12-23

Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg

Anonym användare

2018-11-08

Ser smaskiga ut, ska testa!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(98)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(3)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 8 små, hårda äpplen
  • 8 korta träspett
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk glykossirap eller glykos
  • 2 tsk röd karamellfärg

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

Betyg (1-5):
2.57 (7 betyg)

Kanderade äpplen, en riktig klassiker på julbordet- Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och torka äpplena noga. Olja ett bakplåtspapper. Ta bort äppelkvisten och stick ett spett i varje äpple.
  2. Koka upp vatten, socker och glukossirap, låt sjuda 10–20 min tills blandningen blir ljust brun. (Droppa lite av blandningen i kallt vatten, blir den hård är den klar.) Rör ner karamellfärgen.
  3. Vinkla kastrullen så det går att doppa ner äpplena, snurra några varv och ställ att stelna på bakplåtspappret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anonym

2018-12-23

Kanderingen stelnade dessvärre aldrig... vet inte vad som kan ha gått snett. Blir lägsta betyg

Anonym användare

2018-11-08

Ser smaskiga ut, ska testa!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Omelettsnurror med lax, färskost och picklad rödlök

(98)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Rödbetsgravad lax med apelsin

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies