Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

En klassiker på julbordet inkokta päron med fluffig mandelgrädde. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde:

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej My! Det ska vara 6 dl strösocker. Lycka till och God jul :)

My

2019-12-22

Hej! Det står i receptet att man ska koka upp vatten och socker men jag hittar ingen mängdangivelse vad gäller sockret

Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.89 (9 betyg)

En klassiker på julbordet inkokta päron med fluffig mandelgrädde. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde:

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej My! Det ska vara 6 dl strösocker. Lycka till och God jul :)

My

2019-12-22

Hej! Det står i receptet att man ska koka upp vatten och socker men jag hittar ingen mängdangivelse vad gäller sockret

Liknande recept

Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)