Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

En klassiker på julbordet inkokta päron med fluffig mandelgrädde. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde:

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)
11 st
  • Inkokta päron
  • 6 päron, hårda
  • 1 liter vatten
  • 6 dl strösocker
  • Smaksättning lingon
  • 225 g frysta frysta lingon
  • 2 kanelstänger
  • Smaksättning ingefära
  • 1 citron, saft
  • 40 g färsk ingefära, fint skivad
  • 4 stjärnanis
  • Mandelgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • 2 droppar bittermandelarom

Lotta Lundgren - Inkokta päron

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

En klassiker på julbordet inkokta päron med fluffig mandelgrädde. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 40 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och en av smaksättningarna. Skala päronen men behåll skaftet. Låt päronen sjuda i lagen 20–30 min tills de blivit mjuka, vänd dem då och då. Ta kastrullen från värmen och låt päronen svalna i lagen.

Mandelgrädde:

  1. Kyl grädden 15 min i frysen. Vispa grädden med strösocker och bittermandelessens.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lotta Lundgren - Morotslåda med söta kryddor

(8)

Lotta Lundgren - Parmasvepta dadlar med äpple och salvia

(9)

Lotta Lundgren - Saffransknutar med mandelmassa

(18)

Lotta Lundgren - Stiltonsnittar med fikon

(15)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies