Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Surkål på vitkål, morötter och äpplen smaksatt med kummin. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 700 g vitkål
  • 350 g morötter
  • 2 äpplen
  • 1 msk havssalt
  • 0.5 tsk kummin

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Surkål på vitkål, morötter och äpplen smaksatt med kummin. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att göra innan och förvara i kylen.

Tillagningstid: 20 min + 3 dygn
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla vitkålen tunt, gärna med mandolin. Skala och grovriv morötterna. Grovriv äpplena.
  2. Lägg allt i en bunke och strö över salt och kummin. Massera in saltet så det fördelar sig jämnt. Lägg kålen i en väl rengjord glasburk med gummiring och bygellås.
  3. Packa så tätt att vätskan som bildats täcker kålblandningen, men lämna ca 1 cm till locket. Låt stå mörkt i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara sedan i kylen.

Påstricket:

  1. Fyll en fryspåse med så mycket vatten att påsen går att stoppa ner i glasburken ovanpå kålen. Knyt noga ihop påsen som nu håller kålen på plats under vätskan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2019-01-14

Enkelt och gott! Mild smak!

Magdolna Ibolya

2018-11-29

Jätte Gott

Liknande recept

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Klenäter

(8)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(7)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Lutfisk med brynt mandelsmör - Lotta Lundgren

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies