Lotta Lundgren - Fisksufflé

Betyg (1-5):
3.58 (52 betyg)

Prova att göra denna klassiker, en fisksufflé som smälter i munnen. Denna serveras med pressad potatis, smält smör och finriven pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • nymalen vitpeppar
  • Till servering
  • 750 g mjölig potatis
  • 300 g frysta ärter
  • 30 g färsk pepparrot, finriven
  • 35 g smör

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp saltat vatten i en kastrull till fisken.

Fisksufflén:

  1. Separera äggen, häll vitorna i en bunke och gulorna i kopp. Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan.
  2. Rör ordentligt till en jämn sås. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet. Rör till sist ner gulorna. Nu får såsen inte koka mer. Lägg ner fisken i det kokande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev. Smula ner fisken i såsen. Salta och peppra.
  3. Vispa vitorna till fast skum och vänd varsamt ihop med fiskblandningen. Häll blandningen i en stor ugnsform eller fördela i flera portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills sufflén rest sig. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då kan sufflén sjunka ihop.
  4. Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret på svag värme och skeda bort de vita proteinfällningarna som bildats för att få ett klart, skirat smör. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-21

Hej Åsa! Det ska vara 50 g smör som hade trillat bort, tack för att du uppmärksammade det. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-18

Hur mycket smör skall smältas till såsen?

Mirjam

2018-09-19

Detta gillade hela familjen! Väldigt gott och inte alls svårt. Mängden passade 6 st små portionsformar perfekt.

Maria

2018-05-23

Supergod! Fick dela med mig av receptet till matgästerna.

Magnus Karl

2018-03-20

Det vart otroligt gott, även om jag kanske inte körde på 175 grader. Gör den ikväll igen!

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Magnus Karl och Marcus: Ugnstemperaturen ska vara 175º. Lycka till!

Marcus

2018-02-18

Ja hur många grader?

Magnus Karl

2018-02-13

Hur många grader?

Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Moussakagratäng

(35)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(5)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(111)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lökpaj med smördeg

(27)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g fryst torsk, tinad
  • 3 ägg
  • 50 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk (3 %)
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • nymalen vitpeppar
  • Till servering
  • 750 g mjölig potatis
  • 300 g frysta ärter
  • 30 g färsk pepparrot, finriven
  • 35 g smör

Lotta Lundgren - Fisksufflé

Betyg (1-5):
3.58 (52 betyg)

Prova att göra denna klassiker, en fisksufflé som smälter i munnen. Denna serveras med pressad potatis, smält smör och finriven pepparrot. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Koka upp saltat vatten i en kastrull till fisken.

Fisksufflén:

  1. Separera äggen, häll vitorna i en bunke och gulorna i kopp. Smält smöret en kastrull på medelvärme och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget så att såsen hinner tjockna emellan.
  2. Rör ordentligt till en jämn sås. Ta kastrullen från värmen och tillsätt citronskalet. Rör till sist ner gulorna. Nu får såsen inte koka mer. Lägg ner fisken i det kokande vattnet och låt sjuda ca 5 min. Lyft upp fisken med en hålslev. Smula ner fisken i såsen. Salta och peppra.
  3. Vispa vitorna till fast skum och vänd varsamt ihop med fiskblandningen. Häll blandningen i en stor ugnsform eller fördela i flera portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 25 min eller tills sufflén rest sig. Öppna absolut inte ugnsluckan under gräddningen, då kan sufflén sjunka ihop.
  4. Värm ärtorna enligt anvisningen på förpackningen. Smält smöret på svag värme och skeda bort de vita proteinfällningarna som bildats för att få ett klart, skirat smör. Servera sufflén med smöret, pressad potatis och finriven pepparrot.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-21

Hej Åsa! Det ska vara 50 g smör som hade trillat bort, tack för att du uppmärksammade det. Lycka till i köket!

Åsa

2019-11-18

Hur mycket smör skall smältas till såsen?

Mirjam

2018-09-19

Detta gillade hela familjen! Väldigt gott och inte alls svårt. Mängden passade 6 st små portionsformar perfekt.

Maria

2018-05-23

Supergod! Fick dela med mig av receptet till matgästerna.

Magnus Karl

2018-03-20

Det vart otroligt gott, även om jag kanske inte körde på 175 grader. Gör den ikväll igen!

Coop webbredaktör

2018-02-19

Till Magnus Karl och Marcus: Ugnstemperaturen ska vara 175º. Lycka till!

Marcus

2018-02-18

Ja hur många grader?

Magnus Karl

2018-02-13

Hur många grader?

Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Moussakagratäng

(35)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(5)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(111)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lökpaj med smördeg

(27)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies