
Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås
Betyg (1-5):
God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.
Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (15)
- 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
- 5 äggvitor, kylskåpskalla
- 0.5 dl potatismjöl
- 1 citron, finrivet skal
- 1.5 tsk salt
- 2 krm cayennepeppar
- 0.5 g saffran
- 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
- 150 g räkor, skalade
- 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
- Romsås
- 50 g silverlök, finhackad
- 250 g lätt crème fraiche
- 0.5 dl majonnäs
- 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
- citron, pressad saft
Gör så här
- Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
- Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
- Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
- Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.
Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås
Betyg (1-5):
God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.
Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
- Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
- Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
- Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!