Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(8)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(15)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(19)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(8)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(13)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(15)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(19)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies