För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Surkål - Lotta Lundgren

(11)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(18)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 5 äggvitor, kylskåpskalla
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl vispgrädde, kylskåpskall
  • 150 g räkor, skalade
  • 2 msk finskuren färsk gräslök, till servering
  • Romsås
  • 50 g silverlök, finhackad
  • 250 g lätt crème fraiche
  • 0.5 dl majonnäs
  • 75 g röd sikrom eller stenbitsrom
  • citron, pressad saft

Lotta Lundgren - Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

God och saftig fiskpaté med saffran och räkor. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar och mixa snabbt till en slät färs. Rör i äggvitor, potatismjöl, citronskal (endast det gula), salt, cayennepeppar och saffran. Ställ i kyl ca 1 tim.
  2. Ta ut färsen och tillsätt grädden, lite i taget under omrörning. Tryck ner ett inoljat bakplåtspapper i en brödform (ca 1 ½ liter) och häll i färsen. Slå formen i köksbänken några gånger så att färsen packas och lufthål försvinner.
  3. Hacka hälften av räkorna och tryck ner dem lite lätt i smeten. Ställ formen i en djup ugnsplåt i nedre delen av ugnen. Häll kokande vatten i ugnsplåten upp till ca 2 cm av patéformen. Grädda ca 1 ½ tim. Låt patén svalna helt innan den tas ur formen.
  4. Blanda lök, crème fraiche, majonnäs och rom. Smaka av med citronsaft. Toppa patén med resten av räkorna och finskuren gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Surkål - Lotta Lundgren

(11)

Lotta Lundgren - Gubbröra med sardeller och kapris på kavring

(18)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Klenäter

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Ishavssill med örter och citron

(5)