Lotta Lundgren - Falafelwrap
  • Tid 25 min + minst 8 tim för blötläggning

Lotta Lundgren - Falafelwrap

3.47 (15 betyg)

Hemmagjorda falafel när dom är som bäst, serveras tillsammans med bröd och sallad toppad med yoghurtsås och koriander. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min + minst 8 tim för blötläggning
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl kikärter torra
  • 1 liten gul lök, grovhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 ägg
  • 1.5 msk mald spiskummin
  • 1 msk mald koriander
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 0.5 dl sesamfrön, till panering
  • neutral olja, till fritering
Till servering
  • 8 tortillabröd
  • 1 röd lök, hackad
  • 0.5 isbergssallad, strimlad
  • 2 stora tomater, finhackade
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kikärterna i en bunke med 1 liter kallt vatten och låt stå i rumstemperatur minst 8 tim. Skölj av dem ordentligt i rinnande vatten. Mixa blötlagda kikärter, lök, vitlök, citronskal, ägg och torra kryddor till en slät smet.

  2. 2

    Rör ner mjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Forma smeten till bollar och rulla dem i sesamfrön.

  3. 3

    Hetta upp olja (ca 3 cm upp på kanten) i en liten tjockbottnad kastrull med höga kanter. Stick ner skaftet på en träslev i oljan, när det bildas små bubblor runt slevskaftet är oljan lagom varm.

  4. 4

    Fritera några bollar i taget tills de har fin färg, ca 3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Värm tortillabröden i torr stekpanna och fyll dem med sallad, tomat, lök, falafel, yoghurt och koriander.

Lotta Lundgren lagar falafelwrap

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Annica: Nej, det behöver man inte göra. Lycka till!

  • Annica

    Behöver man koka de kikärtor som man blötlagt innan man mixar dem så som det står angivet på paketet?

  • Coop webbredaktör

    Till Martin: Receptet är provlagat på torra kikärter. Färdigkokta kikärter kräver mer av mjöl och potatismjöl.

  • Martin

    Med 1pkt Zeta färdiga kikärtor (bör motsvara samma mängd) så verkar det gå åt minst dubbla satsen med mjöl/maizena/bakpulver för att smeten ska bli rullbar. Varför ?

Visa fler