Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg (1-5):
4.05 (40 betyg)

Marinerade kycklingklubber i ugn med majs och sötpotatis. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 4 kycklingklubbor (frysta, tinade)
  • 4 sötpotatisar
  • Glaze
  • 0.5 dl vatten
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk ketchup
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Sweet corn fry
  • 250 g frysta majskorn, tinad
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk rostad lök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
  2. Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.

Sweet corn fry:

  1. Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
  2. Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2018-10-14

Så otroligt gott och lättvindigt! Använde kycklingfilé istället och penslade inte på all glaze direkt utan penslade på varannan minut de sista 10 minuterna. Blir otrolig smak på kycklingen då! Perfekt när man vill ha riktigt god fredagsmat som nästan lagar sig självt.

Arja

2017-10-06

Jag använde kycklingfile i stället för klubbor och alla tyckte det smakade jätte gott.

Maria

2017-09-29

Har provlagat ikväll och tyckte det var gott! Men glazen är lös och rinnig trots att jag dubblade ketchup, honung och soja - i ugnen rann den ut och brändes kolsvart på bakplåtspapperet. Kycklingen var klar innan 45 min, och sötpotatisen behövde 5 min till.

Coop webbredaktör

2017-09-26

Till Elin och Görel: Ni kan dubbla alla ingredienser till glazen men behåll samma mängd vitlök och vatten. Lycka till!

Sven-Erik

2017-09-24

Kycklingen smakade i stort sett ingenting, i alla fall gjorde den inte skäl för namnet chilin tackling. Sötpotatisen smakade sötpotatis och det enda som var gott var den rostade löken.

Görel

2017-09-24

Håller med Elin om att det verkar vara något fel med måttangivelserna i glazen.

Elin

2017-09-23

Min glaze är långt ifrån så krämig som i filmen, mer vattnig och ljust röd. Har dubbelkollat alla mått. Fel i receptet på mångden vatten kanske?

Elenor

2017-09-21

Gjorde denna rätt förra helgen... Kycklingen blev ju god men den ugnsbakade sötpotatisen - usch!!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Moussakagratäng

(36)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 kycklingklubbor (frysta, tinade)
  • 4 sötpotatisar
  • Glaze
  • 0.5 dl vatten
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk ketchup
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk chiliflakes
  • Sweet corn fry
  • 250 g frysta majskorn, tinad
  • 1 msk neutral olja
  • Till servering
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk rostad lök

Lotta Lundgren - Chilikyckling med bakad sötpotatis

Betyg (1-5):
4.05 (40 betyg)

Marinerade kycklingklubber i ugn med majs och sötpotatis. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.
  2. Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.

Sweet corn fry:

  1. Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.
  2. Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2018-10-14

Så otroligt gott och lättvindigt! Använde kycklingfilé istället och penslade inte på all glaze direkt utan penslade på varannan minut de sista 10 minuterna. Blir otrolig smak på kycklingen då! Perfekt när man vill ha riktigt god fredagsmat som nästan lagar sig självt.

Arja

2017-10-06

Jag använde kycklingfile i stället för klubbor och alla tyckte det smakade jätte gott.

Maria

2017-09-29

Har provlagat ikväll och tyckte det var gott! Men glazen är lös och rinnig trots att jag dubblade ketchup, honung och soja - i ugnen rann den ut och brändes kolsvart på bakplåtspapperet. Kycklingen var klar innan 45 min, och sötpotatisen behövde 5 min till.

Coop webbredaktör

2017-09-26

Till Elin och Görel: Ni kan dubbla alla ingredienser till glazen men behåll samma mängd vitlök och vatten. Lycka till!

Sven-Erik

2017-09-24

Kycklingen smakade i stort sett ingenting, i alla fall gjorde den inte skäl för namnet chilin tackling. Sötpotatisen smakade sötpotatis och det enda som var gott var den rostade löken.

Görel

2017-09-24

Håller med Elin om att det verkar vara något fel med måttangivelserna i glazen.

Elin

2017-09-23

Min glaze är långt ifrån så krämig som i filmen, mer vattnig och ljust röd. Har dubbelkollat alla mått. Fel i receptet på mångden vatten kanske?

Elenor

2017-09-21

Gjorde denna rätt förra helgen... Kycklingen blev ju god men den ugnsbakade sötpotatisen - usch!!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Moussakagratäng

(36)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies