Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

Lotta Lundgren - Äppelsallad med kryddsocker och citrus

1 (1 betyg)

Syrlig sallad på äpplen och grapefrukt, toppade med granatäpplekärnor. Recept av Lotta Lundgren

  • Ingredienser 7

Tillagningstid: 20 mmin + 30 min i kyl

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 2 apelsiner
  • 2 blodgrapefrukter
  • 3 krispiga äpplen, tex Pink lady, tunt skivade
  • 2 msk socker, helst rårörsocker
  • 1 stjärnanis
  • 4 kryddnejlikor
  • 1 granatäpple, kärnorna
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort skalet med en liten kniv så att fruktköttet på citrusfrukterna blir synligt. Skär ut hinnfria klyftor och lägg åt sidan.

  2. 2

    Pressa saften från mittbiten som blir kvar över äppelskivorna. Mortla socker, stjärnanis och kryddnejlikor och vänd försiktigt runt med äpplena.

  3. 3

    Ställ äpplena i kylen minst 30 min och häll sedan bort saften. Arrangera citrusklyftor, äpple och granatäpplekärnor i en skål eller på ett fat.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar