Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (7 betyg)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig rabarberpannkaka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)