
Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde
Betyg (1-5):
Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 30 g pekannötter
- 2 äpplen, skalade och tunt skivade
- 2 päron, skalade och tunt skivade
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk malen kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 krm salt
- 2 msk smör, till stekning
- Smul
- 50 g smör
- 1.5 dl ströbröd
- 1.5 dl strösocker
- Filodeg
- 75 g smör
- 4 ark filodeg
Gör så här
- Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
- Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
- Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
- Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.
Servering
Vispa 3 dl grädde
med 1 ½ msk socker.
Smaka av med mörk
rom eller arraksarom.
Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde
Betyg (1-5):
Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
- Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
- Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
- Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.
Servering
Vispa 3 dl grädde
med 1 ½ msk socker.
Smaka av med mörk
rom eller arraksarom.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!