Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hemavans äppelkaka

(156)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 30 g pekannötter
  • 2 äpplen, skalade och tunt skivade
  • 2 päron, skalade och tunt skivade
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör, till stekning
  • Smul
  • 50 g smör
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl strösocker
  • Filodeg
  • 75 g smör
  • 4 ark filodeg

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Frasig strudel med äpplen, päron och pekannötter toppad med romgrädde. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Torrosta nötterna och hacka dem fint. Stek nötter, äpple, päron, socker, kanel, kardemumma och salt i smör tills frukten mjuknat.
  2. Smält smöret till smulet i en stekpanna. Tillsätt ströbröd och socker, stek under omrörning några minuter. Smält smöret till filodegen.
  3. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smör och lägg på ett ark till, pensla med smör. Upprepa med samtliga ark. Fördela frukten i en decimeterbred rand över filoarkens kortsida, spara lite plats på kanterna.
  4. Täck med smulet. Vik in kanterna, rulla ihop till en rulle och pensla rullen med resterande smör. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär i bitar och servera med romgrädde.

Servering

Vispa 3 dl grädde med 1 ½ msk socker. Smaka av med mörk rom eller arraksarom.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Hemavans äppelkaka

(156)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Smulpaj med äpplen och hösthallon

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(2)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies