Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten
  • Tid 45 min + 30 min i kyl
  • Ugn 200º

Lotta Lundgren - Apelsinchokladtryfflar på biskvibotten

3.25 (4 betyg)

Härliga smakrika små tryfflar med mandelmassa och choklad. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering.

  • Tillagningstid 45 min + 30 min i kyl
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

30 stycken
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.

  2. 2

    Rulla ut mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form.

  3. 3

    Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.

  4. 4

    Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Se alla Lotta Lundgrens julrecept
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar