För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Löksambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Indisk mix med ingefära, kanel, garam masala, tamarind och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 msk solrosolja
  • 3 finhackade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade, finhackade chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1.5 dl vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olja tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt kanel, garam masala, salt och farinsocker. Blanda ner vinäger, tamarindpasta och vatten och låt sjuda sakta i 30 minuter, rör om några gånger under tiden.
  3. Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

Tips

Om du inte har tamarindpasta går det bra att mixa sex katrinplommon med 1 msk pressad citron och 1 msk vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Ramslök- och tryffelost

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Dillpicklad lök

(0)

Rouille

(17)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Löjromsröra

(2)

Vitlöksbröd med persilja

(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 msk solrosolja
  • 3 finhackade gula lökar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 urkärnade, finhackade chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tamarindpasta
  • 1.5 dl vatten
  • 2 krm salt

Löksambal

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Indisk mix med ingefära, kanel, garam masala, tamarind och vitlök.

Tillagningstid: 45 minuter
2 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök, chili och ingefära i olja tills löken mjuknat.
  2. Tillsätt kanel, garam masala, salt och farinsocker. Blanda ner vinäger, tamarindpasta och vatten och låt sjuda sakta i 30 minuter, rör om några gånger under tiden.
  3. Häll upp i glasburk. Kan förvaras två veckor i kylskåp.

Tips

Om du inte har tamarindpasta går det bra att mixa sex katrinplommon med 1 msk pressad citron och 1 msk vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Ramslök- och tryffelost

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Dillpicklad lök

(0)

Rouille

(17)

Falafel från Falafelbaren

(19)

Löjromsröra

(2)

Vitlöksbröd med persilja

(6)