Ljust surdegsbröd

Ljust surdegsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Baka ett ljust surdegsbröd och bjud på nybakat! Enkelt recept som passar till både frukostmackan och på buffén.

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 g jäst
  • 4.5 dl fingervarmt vatten (37°)
  • 150 g surdeg fullkornsvete
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 720 g vetemjöl special
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk vallmofrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt surdeg, resten av vattnet, olja, socker, salt och mjölet lite i taget.
  3. Arbeta ihop till en deg 5 min i maskin eller 10 min för hand. Pudra över mjöl.
  4. Låt jäsa under bakduk 1 tim. Stjälp varsamt upp degen på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Forma degen rund genom att krama sidorna med mjöliga händer, degen ska inte knådas. Se till att degen är täckt med mjöl.
  6. Lägg ett papper med urklippt mönster av en stjärna på degen. Pensla degen innanför stjärnan med lätt vispat ägg. Strö över rejält med vallmofrön. Ta bort pappret och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98° ca 45 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dinkelfläta med tranbär

Betyg
Betyg
(8)
Ljust surdegsbröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 g jäst
  • 4.5 dl fingervarmt vatten (37°)
  • 150 g surdeg fullkornsvete
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 720 g vetemjöl special
  • 1 ägg, till pensling
  • 2 msk vallmofrön

Ljust surdegsbröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Baka ett ljust surdegsbröd och bjud på nybakat! Enkelt recept som passar till både frukostmackan och på buffén.

Tillagningstid: 1 tim 15 min + 1 tim att jäsa
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.
  2. Tillsätt surdeg, resten av vattnet, olja, socker, salt och mjölet lite i taget.
  3. Arbeta ihop till en deg 5 min i maskin eller 10 min för hand. Pudra över mjöl.
  4. Låt jäsa under bakduk 1 tim. Stjälp varsamt upp degen på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Forma degen rund genom att krama sidorna med mjöliga händer, degen ska inte knådas. Se till att degen är täckt med mjöl.
  6. Lägg ett papper med urklippt mönster av en stjärna på degen. Pensla degen innanför stjärnan med lätt vispat ägg. Strö över rejält med vallmofrön. Ta bort pappret och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98° ca 45 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Marmelad grundrecept

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Våfflor, glutenfria

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Havrepannkakor

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Frukostbröd

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Dinkelfläta med tranbär

Betyg
Betyg
(8)