Liten Janssons frestelse med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En fantastisk variant av klassikern, här i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 6 fasta potatisar (ca 600 g)
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 msk smör + smör till formarna
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 krm strösocker
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 150 g gravad lax i skivor
  • 1.5 msk ströbröd
  • 0.5 tsk salt
  • Garnering:
  • rosépeppar
  • Strimlad bladpersilja

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En fantastisk variant av klassikern, här i små portionsformar med gravad lax, rosépeppar och persilja. Perfekt att duka fram på buffébordet.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°, ev med grilleffekt. Skala potatisen och skär i strimlor. Värm en stor stekpanna och stek löken mjuk i smör.
  2. Lägg i potatisen och stek på medelvärme under omrörning, ca 8 min.
  3. Tillsätt grädde och låt sjuda tills potatisen är mjuk, rör då och då. Krydda med socker, salt och rosépeppar.
  4. Fördela laxen varvad med potatisen i smorda portionsformar som tål ugnsvärme. Strö över ströbröd och gratinera i mitten av ugnen till fin färg, ca 5 min.
  5. Garnera med rosépeppar och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2018-12-24

God! Istället för Jansson på julbordet.

Kerstin

2016-03-20

Lätt att göra,och jättegott jag serverade en grönsallad till rätten.

Liknande recept

Spara recept

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tandoorikyckling i pitabröd med raita

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nacho de lux med pulled pork

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Cashewnötstaco

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfruktsstavar och basilikayoghurt

Betyg
Betyg
(2)