Linsgulasch med vitlöksbröd

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Värmande, smakrik vegetarisk gulasch med linser.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Till servering
  • 4 minibaguetter (bake off)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
  2. Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
  3. Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Tofu Tikka

(25)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk kumminfrön
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 400 g krossade tomater
  • 500 g potatis, skalad och tärnad
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • Till servering
  • 4 minibaguetter (bake off)
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 tsk cayennepeppar

Linsgulasch med vitlöksbröd

Betyg (1-5):
2.8 (5 betyg)

Värmande, smakrik vegetarisk gulasch med linser.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i olja till den är mjuk och glansig i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och de torra kryddorna. Stek under omrörning i 3 min på hög värme.
  2. Tillsätt vatten, linser, krossade tomater och potatis. Låt sjuda tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Tillsätt socker och smaka av med salt.
  3. Rör ihop olivolja, vitlök och cayennepeppar, snitta baguetterna och ringla över vitlöksoljan. Grädda bröden mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och servera till gulaschen.

Tips

Gott att grädda vitlöksbrödet med riven parmesan på.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lingonmarinerad fläskkarré

(5)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(32)

Pasta med rotsaker och linser

(6)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(28)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(13)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(16)

Tofu Tikka

(25)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies