Lingon- och pepparkaksparfait
  • Tid 220 min

Lingon- och pepparkaksparfait

3.62 (26 betyg)

En gräddig efterrätt toppad med färska lingon.

  • Tillagningstid 220 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

6 portioner
  • 6 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl socker
  • 6 dl vispgrädde
  • 15 pepparkakor
  • 2 dl rårörda lingon
Garnering:
  • 0.5 dl lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Krossa pepparkakorna grovt och blanda dem i smeten. Häll upp hälften av smeten i form och ställ in den i frysen i 20 minuter. Häll på lingonen och resten av parfaitsmeten. Ställ in i frysen i 3-4 timmar.

  2. 2

    Låt parfaiten stå framme en kvart innan den serveras.

  3. 3

    Dekorera med lingon.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar