Lingon- och mandelmassefyllda vetesnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (12 betyg)

Sätt färg på bullarna genom en god variant på klassiska vetebröd. Vackert röda och sötsyrliga.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbsdryck

Betyg
Betyg
(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Lingon- och mandelmassefyllda vetesnurror

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (12 betyg)

Sätt färg på bullarna genom en god variant på klassiska vetebröd. Vackert röda och sötsyrliga.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris à la Malta med hjortron

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Jordgubbssoppa med marshmallows

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Dadelbollar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Jordgubbsdryck

Betyg
Betyg
(6)