Lingon- och mandelmassefyllda vetesnurror

Betyg (1-5):
4.33 (12 betyg)

Sätt färg på bullarna genom en god variant på klassiska vetebröd. Vackert röda och sötsyrliga.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Lingon- och mandelmassefyllda vetesnurror

Betyg (1-5):
4.33 (12 betyg)

Sätt färg på bullarna genom en god variant på klassiska vetebröd. Vackert röda och sötsyrliga.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies