Libanesisk tahinidipp (tarator)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tahini är en sesampasta gjord på stekta sesamfrön som mals till en härlig pasta. I denna milda yoghurtröra ger den lätt smak av rostad sesam.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl tahini
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 dl varmt vatten
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk finhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Rör om tahinin ordentligt eftersom den kan dela sig i förpackningen. Häll den i en matberedare, tillsätt kummin, vatten, vitlök, hälften av citronsaften samt saltet.
  2. Kör till en slät smet, konsistensen ska vara som vispad grädde. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citronsaft. Rör ner persiljan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Nedergård

2015-01-05

perfekt falafelsås

Liknande recept

Spara recept

Chèvresnittar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsfigurer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sill med gurka och sesam

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(27)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1.5 dl tahini
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 dl varmt vatten
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk finhackad bladpersilja

Libanesisk tahinidipp (tarator)

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (2 betyg)

Tahini är en sesampasta gjord på stekta sesamfrön som mals till en härlig pasta. I denna milda yoghurtröra ger den lätt smak av rostad sesam.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör om tahinin ordentligt eftersom den kan dela sig i förpackningen. Häll den i en matberedare, tillsätt kummin, vatten, vitlök, hälften av citronsaften samt saltet.
  2. Kör till en slät smet, konsistensen ska vara som vispad grädde. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citronsaft. Rör ner persiljan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Nedergård

2015-01-05

perfekt falafelsås

Liknande recept

Spara recept

Chèvresnittar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med pumpakärnor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegsfigurer

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Knäckebröd med rosmarin

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Sill med gurka och sesam

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Piroger med köttfärs

Betyg
Betyg
(27)