Libanesisk linssoppa
  • Tid 30 min

Libanesisk linssoppa

3.63 (176 betyg)

Matig linssoppa serverad med kalkonsmörgås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl röda linser
  • 1 bakpotatisar i mindre bitar
  • 2 gula lökar i mindre bitar
  • 4 tunt skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk kycklingfond
  • 1.5 liter vatten
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 100 g rökt kalkon i skivor
Servering:
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg linser, potatis, lök, vitlök och kycklingfond i en kastrull. Häll på vattnet och koka 20 minuter under lock på svag värme.

  2. 2

    Smaksätt med citronsaft, spiskummin, salt och peppar. Strö över hackad persilja.

  3. 3

    Servera med rökt kalkon på nygräddat bröd.

Sätt ett betyg

28 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Caroline

    God lätt lagad soppa

  • Helena

    Fantastiskt god! Och det sagt av mig, som inte gillar varken soppa eller linser...

  • Annika

    Blev jättegod med vegetarisk buljong och utan macka med kött. Fram för fler goda vegorätter!

  • Kim

    Jättegod soppa! Bytte dock ut kycklingfonden mot grönsaksbuljong och hoppade över kalkonen.

Visa fler