Laxterrin
  • Tid 770 min

Laxterrin

0 (0 betyg)

Servera laxterrinen med smak av ädelost med en god bönsallad smaksatt med oliver.

  • Tillagningstid 770 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

6 portioner
  • 300 g skivad rökt lax
  • 250 g ädelost
  • 1 dl kesella
Vinägrett:
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar eller svartpeppar
  • 1 dl olja
  • 0.5 dl vatten
Sallad:
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g kokta vita eller röda bönor
  • 1 dl finhackade gröna oliver
  • 100 g rucolasallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klä en en liten avlång bakform med plastfolie. Täck sedan botten och sidor med rökt lax. Låt skivorna hänga över kanten.

  2. 2

    Mixa osten med kesellan och packa ostmassan i formen. Vik över laxen som legat över kanten och dra till sist åt med plastfolien. Ställ kallt ca 12 timmar. Blanda alla ingredienser till vinägretten.

  3. 3

    Koka upp lite vatten med salt, lägg ner sockerärterna några sekunder, häll bort vattnet och spola med kallt vatten. Skär ärterna i bitar. Blanda bönor, ärter samt oliver med rucola och vinägrett. Skär laxterrinen i skivor och servera med bönsalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar