För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
3.68 (19 betyg)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs, soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen. Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad. Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar lika bra med varmrökt eller gravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(67)

Limeströmming

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Krämig koriander- och chilisill

(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
3.68 (19 betyg)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs, soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen. Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad. Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar lika bra med varmrökt eller gravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(116)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Deviled eggs – kryddade ägg

(8)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(67)

Limeströmming

(0)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Krämig koriander- och chilisill

(4)