Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (20 betyg)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs, soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen. Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad. Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar lika bra med varmrökt eller gravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 360 g kallrökt lax, i skivor
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • Till servering
  • knäckebröd
  • salladsblad, t ex gemsallad
  • 1 msk sesamfrö, torrostade
  • 2 tsk chiliflakes

Laxröra med japanska smaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (20 betyg)

Kallrökt lax som blandas med gräddfil, majonnäs, japansk soja och sesamolja blir en väldigt god röra att ha som tilltugg eller på julbordet.

Tillagningstid: 15 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla laxen. Blanda gräddfil, majonnäs, soja och sesamolja. Vänd ner laxen i såsen. Servera laxröran på knäckebröd eller salladsblad. Strö över sesamfrön och chiliflakes.

Tips

Funkar lika bra med varmrökt eller gravad lax.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-07

Hej Annika! Det går fint att ersätta laxen med räkor. Lycka till :)

Annika

2020-01-01

Sååå god! Kan man ha något annat än lax i?

Linda

2019-12-29

Blev en succé på julbordet! Använde enbart salladen som botten och lät bli brödet.

Annika

2019-12-26

Vansinnigt gott! Serverade i rågsurdegschips - enkelt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(8)