Laxpaté

Laxpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Laxfärs:
  • 300 g färsk laxfilé skuren i bitar
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 2 ägg, endast vitor
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2.5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 200 g rökt lax, skuren i bitar
  • 1 tsk salt
  • Fiskfärs:
  • 300 g torskfilé, skuren i bitar
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 2 ägg, endast vitor
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2.5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • 1 pkt crabstick, skurna i mindre bitar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 salt, om så önskas

Gör så här

  1. Smörj formen. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten. Lägg det färska laxköttet, salt, kajennpeppar och äggvitor i en matberedare och kör till en jämn massa. Blanda ner potatismjöl och rumsvarm grädde. Tag bort blandarskålen och vänd ner den rökta laxen. Häll över färsen i formen och bred ut.
  2. Kör på samma sätt, torsk, salt, kajennpeppar och äggvita. Tillsätt potatismjöl och grädde. Lossa blandarskålen och rör ner dill och krabbpinnar. Bred torskfärsen över laxfärsen.
  3. Täck formen med smörad aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna i nedre delen av ugnen. Fyll på hett vatten upp till halva formens höjd.
  4. Grädda ca 1,5 timme. Låt kallna. Blanda såsen.

Servering

Servera med sallad, färsk kokt sparris, citron och sen såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Laxpaté
20 st
  • Ingredienser (20)
  • Laxfärs:
  • 300 g färsk laxfilé skuren i bitar
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 2 ägg, endast vitor
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2.5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 200 g rökt lax, skuren i bitar
  • 1 tsk salt
  • Fiskfärs:
  • 300 g torskfilé, skuren i bitar
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 2 ägg, endast vitor
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 2.5 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
  • 1 dl hackad dill
  • 1 pkt crabstick, skurna i mindre bitar
  • 1 tsk salt
  • Sås:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1 krm nymalen peppar
  • 0.5 salt, om så önskas

Laxpaté

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj formen. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten. Lägg det färska laxköttet, salt, kajennpeppar och äggvitor i en matberedare och kör till en jämn massa. Blanda ner potatismjöl och rumsvarm grädde. Tag bort blandarskålen och vänd ner den rökta laxen. Häll över färsen i formen och bred ut.
  2. Kör på samma sätt, torsk, salt, kajennpeppar och äggvita. Tillsätt potatismjöl och grädde. Lossa blandarskålen och rör ner dill och krabbpinnar. Bred torskfärsen över laxfärsen.
  3. Täck formen med smörad aluminiumfolie. Ställ formen i en långpanna i nedre delen av ugnen. Fyll på hett vatten upp till halva formens höjd.
  4. Grädda ca 1,5 timme. Låt kallna. Blanda såsen.

Servering

Servera med sallad, färsk kokt sparris, citron och sen såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!