Laxcevichesallad

Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtårta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)
Laxcevichesallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxröra på toast

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med rökt lax och pepparrot

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Röd löksill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxtårta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaté

Betyg
Betyg
(10)