För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Marinmarinerad lax

(7)

Senapssill och lingonsill

(17)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Krämig citrongrässill

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Äpple- och pepparrotssill

(117)

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Marinmarinerad lax

(7)

Senapssill och lingonsill

(17)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Laxbakelse

(69)

Gravad strömming med kapris och örter

(3)

Krämig citrongrässill

(1)