Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g laxfilé, skinn- och benfri, fryst i 1 dygn
  • Marinad:
  • 2 msk olivolja
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chili i tub
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 1 grapefrukt, skuren i skinnfria klyftor
  • 1 urkärnad, strimlad gurka
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 liter blandad sallad

Laxcevichesallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Peru är bäst på fisk! Här, en ceviche i härlig svensk tappning.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i ½ centimeter tjocka bitar. Blanda marinaden. Vänd ner laxskivorna i den och låt marinera 1-3 timmar i kylen. Varva laxen försiktigt med grapefrukt, gurka, salladslök och salladsblad på ett fat.

Servering

Servera som förrätt med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Lenas medelhavssill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)