Laxcarpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn innan den används)
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 70 g rucola eller mangoldskott
  • 1 citron, saft
  • flingsalt, eventuellt
  • olivolja
  • parmesan
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.

Servering

Servera som förrätt eller bufférätt.

Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn innan den används)
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 70 g rucola eller mangoldskott
  • 1 citron, saft
  • flingsalt, eventuellt
  • olivolja
  • parmesan
  • svartpeppar

Laxcarpaccio

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skiva laxen så tunt som möjligt. Lägg upp den på ett fat eller 4 små tallrikar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Skölj rucolan eller mangoldskott, torka och strö över laxen. Strö över pinjenötter och pressa över citronsaft. Salta och ringla över olja på färsk lax, inte på kallrökt. Hyvla eller riv parmesan och strö över laxen. Peppra.

Servering

Servera som förrätt eller bufférätt.

Tips

Beräkna 75-100 g lax per person.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med kapris och örter

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Krämig koriander- och chilisill

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Västerbottensostpaj med strömming

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)