Lax med kokos och curryrub
  • Tid 45 min

Lax med kokos och curryrub

0 (0 betyg)

Frestande fisk med melonskivor och yoghurtdipp.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl kokosflingor rostade i stekpanna
  • 1 tsk curry
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g skinnfri laxfilé
Marinad:
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk hackad dill
  • 400 g honungsmelon
  • 2 msk matyoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 msk hackad dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kokos, curry, peppar och salt. Gnid in laxen med kryddblandningen och halstra i het panna 2-3 minuter på varje sida. Låt svalna.

  2. 2

    Skär laxen i cirka en centimeter tjocka skivor. Blanda ingredienserna till marinaden. Skala melonen och skär köttet i ungefär lika stora skivor som laxen. Lägg melonskivorna i en skål och häll över hälften av marinaden. Blanda resten av marinaden med yoghurt och honung.

  3. 3

    Lägg upp melonskivorna på tallrikar, lägg på laxen och toppa med yoghurtkrämen och lite dill.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar