Lax med chunky pesto och tagliatelle

Betyg (1-5):
4 (35 betyg)

Lättlagad och god lax i ugn med hemgjord pesto, serveras med pasta

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomat, delade
  • Pesto
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt riven lagrad ost
  • 1 kruka basilika, grovt srimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.
  3. Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus

2018-09-24

Bra enkel vardagsrätt, snabb och god chunky pesto som man kan göra även till annat. Trevligt!

Niklas

2017-09-14

Chunky peston blev mycket god. Jag tog en stor vitlöksklyfta som jag finhackade så vitlökssmaken blev ganska markant, vilket jag tycker är gott. Tar man bara en halv klyfta så kanske osten framträder mer. Osten jag använt är en 12 månaders Cheddar. Rätten är väldigt snabblagad och trevlig att se på så det är en rätt jag gärna bjuder gäster på. Tog spagetti istället vilket jag gillar.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g tagliatelle
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 250 g cocktailtomat, delade
  • Pesto
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 1 dl grovt riven lagrad ost
  • 1 kruka basilika, grovt srimlade blad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl olivolja

Lax med chunky pesto och tagliatelle

Betyg (1-5):
4 (35 betyg)

Lättlagad och god lax i ugn med hemgjord pesto, serveras med pasta

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg. Blanda dem med ost, basilika, vitlök och olja. Smaka av med salt.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg fiskbitarna i en inoljad form och salta. Tillaga mitt i ugnen ca 13 min.
  3. Häll av pastavattnet. Låt rinna av och vänd runt med några droppar olja. Häll upp på ett stort fat och lägg laxbitarna ovanpå. Toppa med tomaterna och skeda på peston.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marcus

2018-09-24

Bra enkel vardagsrätt, snabb och god chunky pesto som man kan göra även till annat. Trevligt!

Niklas

2017-09-14

Chunky peston blev mycket god. Jag tog en stor vitlöksklyfta som jag finhackade så vitlökssmaken blev ganska markant, vilket jag tycker är gott. Tar man bara en halv klyfta så kanske osten framträder mer. Osten jag använt är en 12 månaders Cheddar. Rätten är väldigt snabblagad och trevlig att se på så det är en rätt jag gärna bjuder gäster på. Tog spagetti istället vilket jag gillar.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Enkel tomatsoppa med grädde

(43)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies