Lättrimmad kokt kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1 kyckling (1-1,25 kg)
  • 2 msk salt
  • 2 liter vatten

Gör så här

  1. <p>Ett enkelt sätt, med kinesiskt ursprung, att tillaga kyckling så att köttet får "ren" god smak.
  2. Tina: Fryst fågel tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och fågeln kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på fågelns storlek och hur den tinas.
  3. Upptiningstid: mindre fågel, t ex kyckling, höns: i kylskåp ca 1 dygn, i rumstemperatur 6-8 timmar. större fågel, t ex kalkon, gås: i kylskåp 2-3 dygn, i rumstemperatur 1 - 1½ dygn.
  4. Fågel som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning. Skölj fågeln in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka fågeln med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt.
  5. Skära fågel i halvor eller fyra delar: Fågel, t ex kyckling, höns, kalkon, som ska stekas eller kokas kan med fördel delas i halvor. Tillagningstiden blir då kortare. Djupfryst fågel är lättast att dela om den inte är helt tinad. Lägg fågeln med bröstsidan ner och gumpen upp. Håll fågeln stadigt och skär längs ena sidan av ryggraden med en kraftig vass kniv. Eller skär längs båda sidorna och tag bort ryggraden. Fläk sedan ut sidorna, tryck upp bröstbenet och drag bort det. Skär fågeln i två halvor från insidan. Till fyra delar, skär varje halva mellan lårbiten och bröstet.
  6. Salta halvorna på köttsidan, lägg dem i en plastpåse med köttsidorna uppåt så att saltet stannar kvar. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Skölj sedan av saltet. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i halvorna som ska täckas av vattnet. Koka upp på nytt och koka 30-40 min. Tag sedan upp kycklingen, tag bort skinn och ben och skär köttet i skivor eller bitar.
  7. Servera kycklingen kall. Man kan också göra en citron- eller currysås och värma k

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1 kyckling (1-1,25 kg)
  • 2 msk salt
  • 2 liter vatten

Lättrimmad kokt kyckling

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Ett enkelt sätt, med kinesiskt ursprung, att tillaga kyckling så att köttet får "ren" god smak.
  2. Tina: Fryst fågel tinas bäst i sin förpackning. Det räcker att tina den så mycket att ev påse med krås (inkråm) kan tas ut och fågeln kan sköljas inuti och ev delas. Upptiningstiderna varierar beroende på fågelns storlek och hur den tinas.
  3. Upptiningstid: mindre fågel, t ex kyckling, höns: i kylskåp ca 1 dygn, i rumstemperatur 6-8 timmar. större fågel, t ex kalkon, gås: i kylskåp 2-3 dygn, i rumstemperatur 1 - 1½ dygn.
  4. Fågel som tinats långsamt kan förvaras i kylskåp något dygn före tillagning. Skölj fågeln in- och utvändigt. Tag även bort lungor och njurar som sitter tätt intill ryggraden. Torka fågeln med hushållspapper, den blir vackrare brynt om skinnet är torrt.
  5. Skära fågel i halvor eller fyra delar: Fågel, t ex kyckling, höns, kalkon, som ska stekas eller kokas kan med fördel delas i halvor. Tillagningstiden blir då kortare. Djupfryst fågel är lättast att dela om den inte är helt tinad. Lägg fågeln med bröstsidan ner och gumpen upp. Håll fågeln stadigt och skär längs ena sidan av ryggraden med en kraftig vass kniv. Eller skär längs båda sidorna och tag bort ryggraden. Fläk sedan ut sidorna, tryck upp bröstbenet och drag bort det. Skär fågeln i två halvor från insidan. Till fyra delar, skär varje halva mellan lårbiten och bröstet.
  6. Salta halvorna på köttsidan, lägg dem i en plastpåse med köttsidorna uppåt så att saltet stannar kvar. Låt stå i kylskåp 1 dygn. Skölj sedan av saltet. Koka upp vattnet i en gryta. Lägg i halvorna som ska täckas av vattnet. Koka upp på nytt och koka 30-40 min. Tag sedan upp kycklingen, tag bort skinn och ben och skär köttet i skivor eller bitar.
  7. Servera kycklingen kall. Man kan också göra en citron- eller currysås och värma k

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies