Laxsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 2 liter blandad sallad
  • 3 syrligt äpplen
  • 1 citron
  • 600 g varmrökt lax
  • Pepparrotsdressing:
  • 4 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen peppar

Gör så här

  1. Dressingen kan gärna göras en dag i förväg och stå till sig men ta i så fall lite mindre pepparrot från början. Det finns flera sorters blandade salladsblad att köpa i påsar i grönsaksdisken.
  2. Riv sönder eller strimla salladsbladen. Bred ut dem på ett fat. Skär äpplena i mycket tunna klyftor och droppa över lite citron så de inte mörknar. Dela laxen i bitar. Lägg lax och äpple på salladsbädden. Blanda samman crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 liter blandad sallad
  • 3 syrligt äpplen
  • 1 citron
  • 600 g varmrökt lax
  • Pepparrotsdressing:
  • 4 dl crème fraiche, gärna lätt
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen peppar

Laxsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 8 timmar 15 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressingen kan gärna göras en dag i förväg och stå till sig men ta i så fall lite mindre pepparrot från början. Det finns flera sorters blandade salladsblad att köpa i påsar i grönsaksdisken.
  2. Riv sönder eller strimla salladsbladen. Bred ut dem på ett fat. Skär äpplena i mycket tunna klyftor och droppa över lite citron så de inte mörknar. Dela laxen i bitar. Lägg lax och äpple på salladsbädden. Blanda samman crème fraiche och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies