Lasagne med kallrökt lax, grillad paprika och fetaost

Betyg (1-5):
3.8 (20 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot lax, paprika och fetaost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 500 g strimlad grillad paprika
  • 200 g tunt skivad zucchini
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • Toppa med:
  • 150 g smulad fetaost

Gör så här

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med smulad fetaost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2019-01-08

Jättegott! Tog lite mindre lax och paprika. Fantastiskt fina smaker tillsammans och roligt med ny variant på lasagne.

Sofia

2012-08-29

Detta var det godaste jag ätit på länge! Jag gjorde dock min egen grillade paprika men det var verkligen jättegött!

Mats, webbredaktionen

2012-08-06

Laktosfri mjölk fungerar lika bra!

Marie

2012-08-03

Går det bra att göra med laktosfri mjölk?

Daniel

2012-02-16

Riktigt smarrig!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 500 g strimlad grillad paprika
  • 200 g tunt skivad zucchini
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • Toppa med:
  • 150 g smulad fetaost

Lasagne med kallrökt lax, grillad paprika och fetaost

Betyg (1-5):
3.8 (20 betyg)

Byt ut köttfärsen i lasagnen mot lax, paprika och fetaost.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med smulad fetaost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2019-01-08

Jättegott! Tog lite mindre lax och paprika. Fantastiskt fina smaker tillsammans och roligt med ny variant på lasagne.

Sofia

2012-08-29

Detta var det godaste jag ätit på länge! Jag gjorde dock min egen grillade paprika men det var verkligen jättegött!

Mats, webbredaktionen

2012-08-06

Laktosfri mjölk fungerar lika bra!

Marie

2012-08-03

Går det bra att göra med laktosfri mjölk?

Daniel

2012-02-16

Riktigt smarrig!

Liknande recept

Fish tacos deluxe

(30)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(5)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies