Lammracks med vitlökssmör och bakad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Vitlökssmöret är en briljant kombo med både lammracksen, rödlöken och rotfrukterna.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1 kg lammracks
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 rödlökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 tsk honung
  • salt
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g morötter, gärna i olika färger
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk persilja, hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort den spetsiga toppen av lökarna men låt skalet vara kvar. Ställ dem på en plåt och rosta mjuka mitt i ugnen, ca 1 timme. Häll över balsamvinägern efter cirka halva tiden så den sjunker in i löken.

Vitlökssmör:

  1. Rör ihop smöret med vitlök, citronskal och honung. Smaka av med salt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Skala och skär morot och rotselleri i tunna stavar. Vänd runt i olja och salt, rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär upp lammet med två ben per bit. Salta och peppra. Stek lammracksen i het panna i smör till fin stekyta. Sänk värmen och stek till en innertemperatur på ca 55°.
  4. Vänd runt rotfrukterna med persilja före servering och servera till lammet med vitlökssmöret, lökarna och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

(6)

Rimmat fläsk med äpple och lök

(1)

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

(2)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Fläskgryta i pepparsås

(23)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg lammracks
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 rödlökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • Vitlökssmör
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 tsk honung
  • salt
  • Rostade rotfrukter
  • 800 g morötter, gärna i olika färger
  • 200 g rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 kruka färsk persilja, hackad

Lammracks med vitlökssmör och bakad rödlök

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Vitlökssmöret är en briljant kombo med både lammracksen, rödlöken och rotfrukterna.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º-225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär bort den spetsiga toppen av lökarna men låt skalet vara kvar. Ställ dem på en plåt och rosta mjuka mitt i ugnen, ca 1 timme. Häll över balsamvinägern efter cirka halva tiden så den sjunker in i löken.

Vitlökssmör:

  1. Rör ihop smöret med vitlök, citronskal och honung. Smaka av med salt.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°. Skala och skär morot och rotselleri i tunna stavar. Vänd runt i olja och salt, rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Skär upp lammet med två ben per bit. Salta och peppra. Stek lammracksen i het panna i smör till fin stekyta. Sänk värmen och stek till en innertemperatur på ca 55°.
  4. Vänd runt rotfrukterna med persilja före servering och servera till lammet med vitlökssmöret, lökarna och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Lammytterfilé med ugnsbakad knipplök

(6)

Rimmat fläsk med äpple och lök

(1)

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

(2)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Fläskgryta i pepparsås

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies