Lammracks med rostad potatis
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Lammracks med rostad potatis

3.58 (12 betyg)

Ska du bara grilla en gång i sommar, grilla mina lammracks. Du kommer inte att ångra dig!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1.2 kg lammracks
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 repade kvistar rosmarin
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
Rostade potatisar
  • 1 kg färskpotatis
  • 0.5 knippe morötter
  • 4 hela, krossade vitlöksklyfta
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
Spetskålssallad
  • 0.5 finstrimlad spetskål
  • 0.5 citron, pressad saft
  • salt
Vitlökssmör
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 rostade vitlöksklyftor från den rostade potatisen
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda olja, vitlök och rosmarin till en marinad. Vänd runt köttet och marinera, minst 3 timmar men gärna över natten.

  2. 2

    Salta och peppra lammet. Grilla eller stek i riktigt het panna till fin stekyta. Fortsätt stek på indirekt värme i grillen eller i ugnen till en innertemperatur på 58°.

Rostade potatisar

  1. 1

    Fördela potatis, morötter, vitlök och rosmarin på en ugnsplåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

  2. 2

    Vänd runt kål med citronsaft och smaka av med salt. Vispa smör pösigt med elvisp och smaksätt med mosade rostade vitlöksklyftor och citronskal.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Boris

    Lätt och mycket smakrikt, Rekommenderas varmt ! ! !

  • Cecilia

    Supersaftiga ribs!

  • Lars

    Kanon god