Lakritskola med vit chokladtopping

Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2019-12-14

rör inte i smeten om du vill ha knäck eller kola

Emelie

2019-12-09

Hmm... Mina kolor blev mer som fudge i konsistensen än len kola. Och inte smakade de så mycket lakrits heller

Lakritskola med vit chokladtopping
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2019-12-14

rör inte i smeten om du vill ha knäck eller kola

Emelie

2019-12-09

Hmm... Mina kolor blev mer som fudge i konsistensen än len kola. Och inte smakade de så mycket lakrits heller