Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2019-12-14

rör inte i smeten om du vill ha knäck eller kola

Emelie

2019-12-09

Hmm... Mina kolor blev mer som fudge i konsistensen än len kola. Och inte smakade de så mycket lakrits heller

Liknande recept

Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kladdkaka i kopp

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 1 msk lakritspulver
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl turkisk peppar, krossad

Lakritskola med vit chokladtopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Seg och god lakritskola som har en topping av vit choklad och dessutom krossad turkisk peppar. En dröm får både godisgrisen och lakritsälskaren.

Tillagningstid: 20 min + koktid och tid att stelna
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en form, ca 15x15 cm, med bakplåtspapper. Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka kraftigt utan lock tills smeten har en temperatur på 120–125°. Det tar 30-60 min beroende på kastrullens storlek.
  2. Rör i smöret och lakritspulvret tills allt smält och har en jämn färg. Häll smeten i formen och låt stelna i kylen.
  3. Skär eller klipp kolan i 20–30 bitar och doppa ena sidan i smält vit choklad. Strö över lite krossad turkisk peppar och låt stelna i kylen. Slå ev in varje bit i smörpapper. Förvara kolorna i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2019-12-14

rör inte i smeten om du vill ha knäck eller kola

Emelie

2019-12-09

Hmm... Mina kolor blev mer som fudge i konsistensen än len kola. Och inte smakade de så mycket lakrits heller

Liknande recept

Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Kladdkaka i kopp

Betyg
Betyg
(225)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Julbomb

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)