Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon
  • Tid 35 min

Kycklingköttbullar med krämig sås och rårörda lingon

2.33 (6 betyg)

Klassiska köttbullar med kyckling.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
Kycklingköttbullar
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 dl färsk persilja, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
Krämig sås
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fond du chef (buljong), biff eller kyckling
  • 0.5 msk mörk sirap
Rårörda lingon
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka potatisen i saltat vatten.

Köttbullar:

  1. 1

    Blanda ströbrödet med mjölk, ägg, lök, persilja, vitlök, citron, salt och peppar. Låt stå några minuter. Blanda ner kycklingfärsen. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör.

  2. 2

    Forma bollar med blöta händer och stek runt om till fin färg och helt genomstekta, ca 6 min. Ta upp köttbullarna.

Krämig sås:

  1. 1

    Stek lök i fettet som är kvar i pannan. Häll i vatten, crème fraiche, fond och sirap. Låt sjuda ca 5 min.

Rårörda lingon:

  1. 1

    Rör lingonen med sockret tills det lösts upp och lingonen tinat. Servera kycklingköttbullarna med den krämiga såsen, kokt potatis och lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera gärna med kokta gröna ärter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar