Kycklingfiléer med italiensk fyllning
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Kycklingfiléer med italiensk fyllning

3 (5 betyg)

Fyllda med basilika och smältande mozzarella smakar kycklingen något utöver det vanliga. Med den enkla blir tomatsåsen den italienska aromen komplett.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingfiléer
  • 30 g kokt skinka
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Dela skinkskivorna och skär osten i skivor, två skivor per kycklingfilé. Lägg en skinkskiva och 2-3 basilikablad mellan två skivor mozzarella så att det blir "paket". Lägg paketen i den naturliga "fickan" som finns på kycklingfiléerna och fäst ihop med tandpetare. Salta och peppra och lägg filéerna på ett smort ugnssäkert fat.

  2. 2

    Stek i mitten av ugnen tills kycklingköttet är färdigt, ca 25 minuter. Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka lök och vitlök. Dra av och hacka bladen från 2-3 stjälkar basilika. Fräs löken nästan mjuk i lite fett i en kastrull. Tillsätt tomater, salt, peppar och socker och koka 10-15 minuter. Blanda i hackad basilika och smaka av såsen.

  3. 3

    Skär kycklingen i skivor och servera med såsen.

Servering

Servera med ris eller pasta.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar